Microsoft îți va bloca accesul pe YouTube, Instagram și alte 1000 de site-uri, dacă folosești acest browser web

28.10.2020
Microsoft îți va bloca accesul pe YouTube, Instagram și alte 1000 de site-uri, dacă folosești acest browser web

Microsoft este determinat să obțină chiar și cu forța upgrade-ul noul său browser Edge, sau măcar una dintre soluțiile rivale, blocând efectiv accesul utilizatorilor la 1000 dintre cele mai populare site-uri web.

Microsoft a încheiat suportul pentru Internet Explorer 8, 9 și 10 în urmă cu patru ani, dar unii oameni încă îl folosesc.

Păstrat din motive de compatibilitate cu infrastructura IT a companiilor care încă amână investițiile în platforme mai noi, Internet Explorer a devenit o adevărată pacoste pentru Microsoft, nenumăratele sale vulnerabilități constituind invitație deschisă pentru atacuri cu malware de tot felul. Practic, nu trebuie să fi un hacker prea experimentat și nici măcar la curent cu ultimele tendințe în domeniu, dacă vrei să „prădezi” utilizatorii de Internet Explorer.

Internet Explorer, cel mai nepotrivit browser web

Spre exasperarea dezvoltatorului Windows, Internet Explorer încă este web browser principal pe un număr considerabil de PC-uri, au căror utilizatori sau administratori ignoră pur și simplu alternativele mult mai sigure disponibile la câteva click-uri distanță.

 

Rămas fără alternative, Microsoft va încerca să descurajeze folosirea Internet Explorer blocând de facto accesul la 1156 dintre cele mai populare site-uri de Internet.

Când cineva încearcă să navigheze către unul dintre site-urile la care Internet Explorer a fost blocat, va fi întâmpinat de o pagină pe care scrie: „Ați fost redirecționat către Microsoft Edge, unde puteți continua navigarea neîntreruptă. Pentru a continua navigarea fără probleme pe Microsoft Edge, importă-ți datele și setările din Internet Explorer. ”

Din fericire pentru cei care sunt direcționați către Microsoft Edge, este un browser solid care a câștigat o reputație pozitivă. În schimb, dezvoltatorul Chrome, Firefox și ai altor web browsere alternative pot doar să privească cea mai recentă „aroganță” comisă de dezvoltatorul Windows, sperând că o parte dintre noii recruți vor ajunge și la produsele acestora, în cele din urmă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult