Microsoft lansează Bing cu integrare ChatGPT și versiune pentru mobil

23.02.2023
Microsoft lansează Bing cu integrare ChatGPT și versiune pentru mobil

Microsoft, companie care a investit sume mari în OpenAI, tocmai a extins versiunea asistată de AI a motorului Bing Search și la utilizatorii de mobil. În plus față de ediția pentru PC, utilizatorii pot folosi recunoaștere vocală pentru a dicta întrebările și conversa cu AI-ul ChatGPT.

Concurența în zona motoarelor de căutare abia acum se aprinde cu adevărat, Microsoft lansând  o nouă versiune a motorului de căutare pentru mobil, Bing Mobile venind cu schimbări importante la nivel de interfață, precum și un nou buton chat, de folosit pentru a rosti întrebări în limbaj natural. Fie că alegi să pui întrebări simple, sau te angajezi într-o mini conversație cu motorul de căutare, răspunsurile generate aproape instantaneu vin cu explicații coerente și bine argumentate bun cu link-urile care te-ar putea interesa.

Dacă versiunea pentru PC a fost limitată la interacțiune text, odată cu lansarea ediției de mobil căutarea vocală este disponibilă de acum pe ambele platforme. Pentru cei care au accesat actualul program de testare, noua experiență Bing va fi disponibilă de pe pagina de pornire a aplicației mobile Microsoft Edge.

În plus, Microsoft a anunțat și lansarea unei versiuni Bing for Skype bazată pe inteligență artificială. Noua aplicație este disponibilă de astăzi la nivel global, însă doar pentru utilizatorii înrolați în campania de testare. În timp ce Microsoft ajustează aplicația, utilizatorii Skype care folosesc Bing vor primi în continuare răspunsuri în timp real la întrebările lor. Noua experiență Skype bazată pe inteligență artificială include opțiuni de personalizare care permit utilizatorilor să aleagă modul în care doresc să fie afișate răspunsurile, cum ar fi explicație text, rezumat sau răspuns simplificat. Potrivit Microsoft, Bing poate traduce text din peste 100 de limbi.

Deși interfața Skype ar mai putea primi modificări pe durata campaniei de testare, funcționalitatea anunțată va rămâne disponibilă pentru toți cei care au acces la versiunea Preview.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult