Microsoft ne recomandă să instalăm urgent noile update-uri

14.03.2012
Microsoft ne recomandă să instalăm urgent noile update-uri

Microsoft oferă începând de marţi noi remedii de securitate pentru sistemul de operare Windows, dintre care unul este catalogat ca având prioritate specială, adresând o deficienţă de securitate foarte gravă descoperită în cadrul serviciului Remote Desktop Protocol (RDP).

Serviciul Remote Desktop expune PC-urile Windows la vulnerabilităţi de securitate

Vulnerabilitatea afectează toate versiunile sistemului de operare Windows şi poate fi exploatată de atacatori pentru a comanda de la distanţă executarea de programe infectate pe sistemele neprotejate cu noul patch. Sunt expuse în faţa acestei vulnerabilităţi toate PC-urile care au activat protocolul Remote Desktop (inactiv în mod implicit la versiunile mai noi de Windows).

De unde deactivăm serviciul Remote Desktop

Din păcate cele mai expuse acestor atacuri sunt chiar PC-urile din mediul de afaceri, unde conexiunile Remote Desktop sunt utilizate adesea pentru administrarea staţiilor de lucru sau servere. Prin urmare Microsoft încurajează administratorii de sistem să aplice cât mai repede noile patch-uri de securitate, avertizând că primele aplicaţii malware capabile să exploateze această vulnerabilitate sunt aşteptate să apară în mai puţin de 30 zile.

Microsoft ne recomandă să instalăm urgent cele mai noi update-uri

Există temeri că noua gaură de securitate descoperită în serviciul RDP ar putea deschide calea pentru atacuri la scară largă cu viruşi de tip internet worm, comparabile ca şi amploare infecţiilor cauzate de viruşii Blaster şi Code Red.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult