Microsoft/OpenAI ar putea fi dați în judecată pentru răspunsurile greșite generate cu ChatGPT

14.07.2023
Microsoft/OpenAI ar putea fi dați în judecată pentru răspunsurile greșite generate cu ChatGPT

În timp de răspunsurile generate la întrebările puse OpenAI / ChatGPT sunt lungi și bine argumentate, acuratețea informațiilor poate lăsa de dorit, atât de mult încât să lezeze imaginea unor companii sau persoane.

Problema cu ChatGPT nu este că oferă prea multă informație, ci că o face într-un mod incredibil de convingător, dar care nu presupune în mod implicit acuratețea datelor prezentate. În mod predictibil, cineva s-a gândit să exploateze această slăbiciune dând în judecată compania.

ChatGPT generează răspunsuri convingătoare de bazate pe limbaj natural, servind o alternativă convingătoare la seria de linkuri generate de o căutare tradițională pe internet. Se așteaptă ca acesta și produsele similare AI să schimbe dramatic modul în care oamenii obțin informațiile pe care le caută online.

Potrivit solicitării trimise autorității americane FTC, OpenAi ar trebui să precizeze ce pași a luat pentru a aborda potențialul produselor sale de a „genera declarații despre indivizi reali care sunt false, înșelătoare, denigratoare sau dăunătoare”.

FTC analizează, de asemenea, abordarea OpenAI privind confidențialitatea datelor și modul în care obține date pentru a instrui și informa AI.

Directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, susține că OpenAI a perfecționat ani de zile cercetările în materie de siguranță, respectiv, luni de zile în care a asigurat că motorul ChatGPT este suficient de bine pregătit pentru lansare oficială. ”Protejăm confidențialitatea utilizatorilor și ne proiectăm sistemele pentru a afla despre lume, nu despre persoane private”, a spus avesta pe Twitter .

Cel puțin la nivel declarativ, șeful OpenAI susține crearea de reglementări pentru industria emergentă și chiar a recomandat formarea unei noi agenții care să supravegheze siguranța AI. El a adăugat că se aștepta ca tehnologia să aibă un impact semnificativ, inclusiv asupra locurilor de muncă, pe măsură ce utilizările sale devin clare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult