Microsoft Teams oferă acum apeluri video gratuite și fără limită de timp, direct din browserul web

22.11.2020
Microsoft Teams oferă acum apeluri video gratuite și fără limită de timp, direct din browserul web

Într-un nou efort de a sparge dominația Zoom, Microsoft anunță opțiune all-day video calling pentru serviciul Microsoft Teams, permițând apeluri video gratuite și fără limită de timp, direct din browserul web.

Lansată la începutul acestui an și în versiune pentru mobil, platforma Microsoft Teams devine una dintre cele mai atractive și ușor de folosit soluții pentru apeluri video de grup, dezvoltatorul Windows scoțând aproape toate limitele de care te lovești la folosirea altor platforme.

Microsoft Teams

Apeluri video gratuite prin Microsoft Teams

Spre exemplu, te poți vedea cu până la 49 prieteni/colegi deserviciu/membrii de familie în modul gallery view, sau apela funcția Togheter Mode pentru crearea unui mediu virtual de discuție.

Având în vedere apropierea sărbătorii americane Thanksgiving, Microsoft încearcă să poziționeze serviciul Teams ca pe o modalitate fără riscuri de a organiza reuniunile de familie, găzduind sesiuni de apeluri video care pot dura până la 24 de ore și include număr aproape nelimitat de participanți/invitați. Ce-i drept, Microsoft nu precizează în mod explicit că avantajele oferite sunt permanente, însă măcar ne putem bucura de gratuitatea oferită.

Microsoft Teams

Spre comparație, platforma rivală Zoom impune pentru sesiunile de apeluri video o limită de 40 minute pentru sesiunile de apeluri video, care ar putea fi ridicată temporar pe durata sărbătorii americane. Alte opțiuni, Google Meet și Cisco Webex, impun limite de 60 și 50 minute.

În mod amuzant, Microsoft a încercat să ofere aceste avantaje și prin platforma Skype Meet Now, însă scăderea în popularitate a platformei Skype a însemnat că efortul a rămas în mare parte fără rezultat.

Pentru a iniția apeluri video prin serviciul Microsoft Teams este de ajuns să vizitezi adresa web a platformei, unde te autentifici folosind datele Microsoft Account. Odată ce ai creat o sesiune video, poți trimite link-ul acesteia folosind platforma de mesagerie preferată. Participanții se pot alătura folosind browserul web, fără a fi nevoie să-și creeze cont de utilizator sau să introducă date suplimentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult