Microsoft aduce opțiunea pentru videoconferință în taskbar-ul Windows 10

26.09.2020
Microsoft aduce opțiunea pentru videoconferință în taskbar-ul Windows 10

Venind cu propria alternativă Zoom, Microsoft adaugă clientului Skype opțiunea Skype Meet Now, de folosit pentru sesiuni de videoconferință fără restricții sau costuri suplimentare.

Profitând de poziția dominantă ca și deținător al platformei Windows, Microsoft adaugă această funcționalitate direct în taskbar-ul Windows 10, actualizând aplicația Skuype deja preinstalată și setată să ruleze odată cu sistemul de operare.

Skype Meet Now, pentru sesiuni de videoconferință gratuite și fără restricții

Pentru început, adiția poate fi găsită în cel mai recent build Windows 10, numerotat 20221 și distribuit prin canalul Windows Insider.

videoconferință Skype

Presupunând că ai deja instalată versiunea potrivită de Windows 10, pentru a lansa Skype Meet Now trebuie doar să dai clic pe pictograma de forma unei camere web, adăugată la bara de activități. Urătorul pas este să alegi contactele cu care vrei să pornești sesiunea de videoconferință și să trimiți invitația.

Complet gratuite și liber de folosit fără niciun fel de restricții, sesiunile de videoconferință Skype Meet Now pot fi inițiate chiar și cu invitați care nu folosesc Skype, trimițând link-ul prin orice serviciu de mesagerie instant. Pentru aceștia, conectarea se face din browserul web. Bonus, link-urile deja generate rămân valabile, putând fi refolosite până la 30 de zile pentru noi sesiuni de videoconferință, invitând până la 50 de participanți. Tot opțional, sesiunile de videoconferință pot fi înregistrate și stocate până la 30 de zile, sau ”mai mult”, potrivit companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult