Mixbit, un serviciu de video sharing puţin altfel

Mixbit, un serviciu de video sharing puţin altfel

Conceput de fondatorii YouTube, Chad Hurley şi Steve Chen, MixBit reprezintă o abordare puţin diferită a conceptului de video sharing, în care se pune accentul pe creativitate şi mai puţin pe promovarea individuală a autorilor.

YouTube propune Mixbit, un serviciu de video sharing puţin altfel

Accesibil prin intermediul unei aplicaţii dedicate, disponibilă pentru platforma iOS, MixBit permite utilizatorilor să încarce filmuleţe cu o lungime de până la 16 secunde. Spre deosebire de Vine, MixBit ne permite nu doar să edităm propria colecţie de filmuleţe, ci şi să mixăm filmuleţe încărcate de alţi utilizatori, alcătuind compilaţii cu lungime de până la o oră.

O altă diferenţă notabilă este modul în care filmuleţele sunt puse la dispoziţie pentru vizionare altor utilizatori. Fiecare clip este încărcat în mod anonim, iar opţiunile pentru lăsarea de comentarii lipsesc, astfel încât exprimarea artistică a autorilor să nu fie îngrădită de criticile primite sau grija pentru protejarea identităţii.

Disponibilă momentan doar pentru utilizatorii de tablete şi telefoane Apple, aplicaţia MixBit va avea şi o ediţie pentru dispozitive cu Android, ce va putea fi descărcată gratuit din magazinul Google Play în săptămânile următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult