Netflix va avea un abonament mai ieftin, cu reclame. Care sunt limitările

18.08.2022
Netflix va avea un abonament mai ieftin, cu reclame. Care sunt limitările

Speranțele utilizatorilor cum că se vor putea bucura de toate beneficiile Netflix la preț redus, doar acceptând afișarea de reclame în anumite momente, sunt definitiv risipite.

Probabil, din dorința de a nu face din noul plan tarifar o alegere mult prea populară, erodând statutul de serviciu de conținut premium, administratorii Netflix au decis ca experiența low-cost finanțată prin afișarea de reclame să vină și cu alte compromisuri mai degrabă usturătoare, care să motiveze utilizatorii să aleagă abonamentele standard.

Astfel, cei care aleg abonamentele Netflix sponsorizate prin reclame vor trebui să se descurce fără opțiunea download, utilă pentru salvarea filmelor pentru vizionare offline, în deplasările unde accesul la internet este deficitar. Astfel, dacă optezi pentru un astfel de abonament va trebui să te asiguri că accesul WiFi în camera de hotel nu doar că funcționează, dar și oferă lățimea de bandă necesară pentru streaming video la rezoluție înaltă.

Gigantul de streaming, care a evitat de ani de zile folosirea publicității ca metodă de compensare a costurilor abonamentelor, plănuiește să introducă această opțiune de abonare până la începutul anului viitor.

Indiciul a fost descoperit chiar în codul aplicației Netflix pentru iOS: “Downloads available on all plans except Netflix with ads”, vizând o porțiune încă inactivă a aplicației. Un alt detaliu esențial ține de modul în care aceste reclame vor fi livrate, utilizatorii neavând la dispoziție opțiunea Skip. Altfel spus, reclamele vor trebui urmărite în totalitate, la fel ca la televiziunea clasică. Totodată, butoanele de redare vor fi ascunse pe timpul reclamelor.

Netflix a refuzat să comenteze informațiile prezentate. Dar având în vedere că lansarea serviciului va mai întârzia câteva luni, este posibil ca abordarea actuală să nu fie încă definitivă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video