Netflix va începe taxarea utilizatorilor „agățați” de abonamentele prietenilor

23.10.2022
Netflix va începe taxarea utilizatorilor „agățați” de abonamentele prietenilor

Zilele „account sharing-ului” pe Netflix sunt de acum definitiv numărate, compania anunțând că a terminat cu testele pentru taxarea conturilor după numărul de „case” în care acestea sunt folosit, urmând să treacă la fapte.

Astfel, utilizatorii descoperiți în alte locuințe decât cea asociată respectivului cont Netflix vor avea de ales între a achiziționarea unui sub-cont de ”extra user” și transferul către un cont de sine stătător. Cel din urmă vine cu beneficiul de a avea propriul tău istoric de vizionare, liste de redare și recomandări personalizate de conținut, neinfluențate de preferințele utilizatorului principal care a înregistrat contul respectiv.

Iar dacă beneficiile comutării la un cont individual sunt ușor sesizabile, cele asumării rolului de  ”extra user” ar putea să fie mult mai puțin tentante, în idea că vei fi nevoit să contribui la abonamentul altcuiva.

Netflix introduce taxarea în funcție de numărul de case în care un cont este accesat

Potrivit explicațiilor oferite deja în timpul campaniei de testare,  noul sistem de taxare al celor care își folosesc contul în mai multe case are ca element central adresa principală, folosită pe unul sau mai multe televizoare, dispozitive mobile sau computere. Pentru acestea nu va trebui să plătești nimic în plus. De altfel, nici dacă conectezi un laptop la televizor nu vei plăti extra.

Însă dacă te conectezi cu același cont pe mai multe televizoare de la diferite adrese, pentru perioade mai lungi, atunci va trebui să mai activezi încă un „user” pe contul respectiv pentru a putea avea în continuare acces la serviciile Netflix din aplicația oficială pe acel dispozitiv.

Vestea bună este că tariful suplimentar pare să fie unul fix și mai degrabă modest, dacă ne raportăm la costul unui abonament „întreg”. Astfel, cu doar 3-4 dolari/lună vei putea avea recunoștința prietenilor legați la contul tău de Netflix ca și extra users. Spre comparație, cel mai ieftin abonament stand-alone Netflix pornește de la 7 dolari/lună și dezavantajul afișării de reclame între filmele/serialele selectate pentru vizionare. Pentru început, opțiunea extra-user va fi disponibilă pentru utilizatorii din câteva țări, incluzând Marea Britanie, Canada și Mexic, începând cu data de 10 noiembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult