Noi detalii despre butonul Want, pregătit pentru reţeaua Facebook

Noi detalii despre butonul Want, pregătit pentru reţeaua Facebook

În ultima vreme au circulat stiri conform cărora Facebook este pe cale să introducă un buton Want, alături de arhicunoscutul buton Like. Butonul Want ar urma să permită adăugarea de diverse produse într-o listă virtuală de cumpărături, pe care le putem cumpăra direct din paginile reţelei de socializare.

Datorită muncii de detectiv a unui dezvoltator web pe nume Tom Waddington, putem vedea şi cum va arăta viitorul buton Want, inclus deocamdată din greşeală în componenţa unor plugin-uri pentru reţeaua Facebook. Acesta a precizat că administratorii reţelei de socializare pregătesc deja de ceva timp introducerea butonului Want, lansarea oficială a aceste funcţii nefiind foarte departe. ”Butonul a mai fost actualizat de săptămâna trecută şi până acum, aşa că putem spune cu certitudine că se lucrează la el şi nu este vreun proiect abandonat”

Facebook Want

Cu ajutorul unui buton Want, pus alături de obişnuitele Subscribe şi Like, utilizatorii Facebook vor putea vedea mai multe lucruri pe care alţi membrii ai reţelei de socializare sunt interesaţi să le cumpere.

”Faptul că în codul de programare prezent în aceste componente plugin se face referire la expresia socialcommerce, este un indiciu că noua funcţie este luată în serios”. Waddington a mai explicat şi că ”Facebook plănuieşte să permită utilizatorilor să dea share atât la intenţiile de cumpărături, cât şi lucruri deja cumpărate, cuprinzând de la obiecte cumpărate în jocuri şi până la donaţii”.

Deşi noul buton încă nu a ieşit la iveală în paginile Facebook, administratorii reţelei au declarat totuşi că se lucrează la introducerea de funcţii noi. ”Mereu încercăm să adăugăm noi facilităţi platformei de socializare. Totuşi, în acest moment nu avem nimic nou de anunţat.”

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult