Notificarea Facebook Protect, afișată tot mai des. Poți rămâne cu accesul blocat dacă o ignori

02.03.2022
Notificarea Facebook Protect, afișată tot mai des. Poți rămâne cu accesul blocat dacă o ignori

Vizate în mod deosebit de atacurile hackerilor ruși, conturile de Facebook pot fi totuși securizate în bună măsură dacă urmezi câteva recomandări, incluse într-un pachet de măsuri numit Facebook Protect.

Deși am putea crede că atacurile hackerilor ruși sunt îndreptate exclusiv împotriva „personalităților”, cum ar fi actori politici și vedete locale care dețin pagini cu foarte mare vizibilitate, în realitate, orice utilizator Facebook poate cădea victimă atacurilor oportuniste, menite să-i deturneze contul pentru propagarea mesajelor de propagandă, doar pentru că a setat o parolă ușor de ghicit.

Anunțată sub un nume pompos – Facebook Protect, inițiativa prin care administratorii platformei de socializare încearcă să convingă utilizatorii potențial vizați să-și securizeze în mod preventiv conturile pare că nu a adus rezultatul sperat.

Mai ales în cazul utilizatorilor cu vizibilitate foarte mare, precum jurnaliști, notificarea Facebook Protect începe să fie afișată cu insistență, încurajând activarea unor funcții esențiale de securitate, precum mecanismul de autentificare în doi pași și bifarea anumitor setări care pot reduce în mod considerabil șansele de compromitere a respectivului cont.

Pe lângă notificări afișate în aplicația de mobil, Facebook recurge și la mesaje email intenționate să atragă atenția și acelor utilizatori care poate nu intră des pe platformă. Fie că sunt confundate cu mesaje SPAM sau capcane întinse pentru facilitarea atacurilor informatice, ignorarea respectivelor mesaje atrage blocarea preventivă a contului de Facebook. Cei care au întâlnit deja aceste mesaje ar trebui să revină asupra lor, fiind șanse mare ca solicitările vehemente primite din partea Facebook să fie legitime.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult