Noua interfață Facebook cu design modern, activată pentru o parte dintre utilizatorii de Android

07.04.2020
Noua interfață Facebook cu design modern, activată pentru o parte dintre utilizatorii de Android

Promisă încă de anul trecut, noua interfață web pentru rețeaua Facebook începe să fie afișată utilizatorilor de Android, administratorii rețelei de socializare începând o etapă preliminară de testare, în vederea lansării la scară largă.

Deși nu reprezintă o reproiectare de la zero, noua versiune de interfață aduce schimbări foarte ușor de observat, Facebook încercând să adreseze multe dintre problemele existente la versiunea actuală, în special la partea de viteză.

De-a lungul anilor Facebook a evoluat de la o simplă reţea de socializare care permite publicarea de mesaje, link-uri şi fotografii, la o adevărată platformă multimedia, plină de clipuri video, reclame, pagini pentru afaceri, grupuri de socializare, spaţiu de vânzări online şi multe altele. Toate acestea au fost adăugate însă pe o infrastructură tot mai îmbătrânită, care nu a fost proiectată pentru volumul de utilizare actual și o ofertă de conținut atât de diversă.

Facebook nu a făcut încă un anunț oficial privind modificările pregătite, noua interfață luând prin surprindere o parte dintre utilizatorii de Android.

Deocamdată, cea mai evidentă schimbare este mutarea tab-urilor la partea de jos a ecranului, interfața Facebook devenind astfel mai ușor de utilizat cu o singură mână.

Cu noua versiune de interfață vei putea naviga prin tab-urile diferite ale reţelei fără riscul de a pierde progresul în celelalte tab-uri. Acum, fiecare click pe o notificare sau link duce la pierderea poziţiei în News Feed, forţând o reîmprospătare. Astfel, anumite link-uri, fotografii sau clipuri video dispar şi este foarte greu să ajungi înapoi la ele.

Aparent, Facebook încă testează noua interfață de utilizator, unii utilizatori raportând că aplicația a revenit la aspectul vechi la scurt timp după ce au observat noile modificări. Unii au încă noua interfață Facebook, selectarea acesteia depinzând de locația serverului conectat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult