NVIDIA GRID transmite acum jocuri la rezoluţie 1080p şi 60 de cadre pe secundă

14.05.2015
NVIDIA GRID transmite acum jocuri la rezoluţie 1080p şi 60 de cadre pe secundă

Serviciul de streaming pentru jocuri NVIDIA GRID este gata să treacă la nivelul următor. Acesta este funcţional încă de anul trecut, însă calitatea conţinutului este acum sensibil îmbunătăţită, întrucât jocurile pot fi rulate acum în rezoluţie Full HD la 60 de cadre pe secundă. Acest lucru va îmbunătăţi atât experienţa de joc, oferind viteză de răspuns mai mică, cât şi fidelitatea grafică.

Momentan NVIDIA GRID este un serviciu disponibil doar pe dispozitivele mobile ale companiei, SHIELD Portable şi noul SHIELD Tablet. În viitor, NVIDIA va integra GRID şi în alte dispozitive, precum laptop-uri, smartphone-uri şi televizoare inteligente. Aceste funcţii au fost prezentate în anii trecuţi în cadrul unor evenimente de tehnologie precum Mobile World Congress, însă până în prezent nu au fost oferite detalii despre disponibilitatea lor în afara ecosistemului SHIELD.

Pentru a putea rula jocuri din cloud la rezoluţie Full HD şi 60 de cadre pe secundă folosind tehnologia NVIDIA, va fi necesar un NVIDIA SHIELD Tablet. Aceasta poate rula jocurile pe display-ul propriu sau poate transmite semnalul video către un televizor folosind un cablu HDMI, transformându-se practic într-o consolă de jocuri. Există în acest moment 35 de titluri care pot rula în aceşti parametri, printre care se regăsesc Batman: Arkham Origins, Devil May Cry 4, DiRT 3 şi Ultra Street Fighter 4. Consola SHIELD Portable poate în continuare rula jocuri de pe GRID în rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), însă calitatea ridicată a semnalului video transmis va fi cea mai benefică pe noul SHIELD Android TV (anunţat în urmă cu doar câteva luni sub numele NVIDIA SHIELD ).

Streaming-ul în domeniul jocurilor video începe să devină din ce în ce mai proeminent, companii precum Sony, NVIDIA şi Microsoft investind sume imense de bani pentru dezvoltarea acestor tehnologii. NVIDIA plănuieşte să închirieze servere GRID altor companii interesate să ruleze astfel de servicii, în timp ce Sony a cumpărat deja două companii care au dezvoltat tehnologii de streaming pentru jocuri: Gaikai şi OnLive. Microsoft momentan lucrează la implementarea unor funcţii de streaming local de pe Xbox One pe PC-uri echipate cu Windows 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult