O aplicaţie de mobil ar putea opri răspândirea COVID-19

23.03.2020
O aplicaţie de mobil ar putea opri răspândirea COVID-19

Dezvoltată de Ministerul Sănătăţii din Singapore, o aplicaţie care ajută autorităţile să ştie cine a fost în contact cu persoane incluse pe lista bolnavilor de coronavirus poate fi folosită de oricine pentru a evita contactul cu persoane potenţial infectate.

Aplicaţia, numită TraceT foloseşte conexiuea bluetooth a telefonului mobil pentru a înregistra fiecare interacţiune avută de-a lungul zilei cu alte persoane. Este considerată întâlnire orice apropiere la mai puţin de 2 metri altă persoană, care durează mai mult de câteva secunde. Fiecare întâlnire este stocată local de fiecare telefon care are instalată aplicaţia, eficienţa sistemul depinzând de răspunsul populaţiei la solicitarea autorităţilor pentru instalarea în masă a aplicaţiei TraceT .

Atunci când o persoană este confirmată că are coronavirus, ministerul sănătăţii va solicita să i se transmită în mod obligatoriu informaţiile colectate de aplicaţia instalată pe telefonul mobil, determinând în câteva secunde ce alte persoane potenţial infectate ar trebui solicitate să intre în carantină la domiciliu.

O declaraţie oficială relevă că guvernul nu va avea acces la informaţiile păstrate pe telefon în formă criptată, până când acestea sunt încărcate la solicitare directă, un urma unui test pozitiv pentru COVID-19.

Modul de folosire a aplicaţiei TraceT a fost demonstrat într-un clip YouTube. Disponibilă în versiune de Android şi iOS, aplicaţia deocamdată nu a fost preluată şi de guvernele altor ţări, utilitatea sa fiind limitată la regiunea Singapore.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult