O femeie geloasă și-ar fi ucis iubitul, după ce l-a urmărit cu un AirTag

08.06.2022
O femeie geloasă și-ar fi ucis iubitul, după ce l-a urmărit cu un AirTag

În mod inevitabil, accesoriul AirTag a ajunsă să fie folosit nu doar pentru a înlesni furturi auto, ci și pentru activități absolut criminale, precum urmărirea și în cele din urmă asasinarea anumitor persoane.

Fie că este vorba de iubitul/iubita geloasă, sau un ucigaș plătit să te ucidă, accesoriul AirTag este un instrument cu valoare incontestabilă pentru răufăcători, modul în care Apple a neglijat aspectele care nu țin neapărat de scopul declarat al acestui produs (regăsirea obiectelor tătăcite) având și acum urmări dintre cele mai diverse.

Spre exemplu, hoții de mașini au lipit dispozitive AirTag de mașinile pe care ar dori să le fure, urmărind apoi proprietarii acestora până când parchează într-o locație suficient de retrasă pentru a permite atacul. Mult mai comun este însă scenariul în care dispozitive AirTag sunt inserate în bagaje, sau cusute la îmbrăcăminte, înlesnind urmărirea pas-cu-pas partenerului de viață sau de afaceri, fără a mai recurge la serviciile unui profesionist sau dispozitive specializate de monitorizare (mult mai costisitoare și voluminoase).

În mod inevitabil cineva a dus obsesia dea urmări fiecare mișcare a partenerei de viață într-o extremă cu totul nedorită, în care deplasările urmărite pas-cu-pas au constituit pretext de crimă.

Primul incident de acest tip document în mod convingător împotriva produsului Apple s-a produs în orașul american Indianapolis. Agresoarea, în vârstă de 26 ani, ar fi intrat într-un bar spre care a fost direcționată cu ajutorul AirTag, agresând mai întâi femeia găsită împreună cu partenerul de viață, în primă fază fiind dată afară de către paznicii locației. Pândit până la părăsirea locației, bărbatul a fost lovit de mai multe ori de agresoare folosind mașina personală, echipajele medicale consemnând doar decesul acestuia.

Dincolo de intențiile vădit premeditate, folosirea accesoriului AirTag a avut un rol decisiv în crima comisă, furnizorul Apple fiind astfel tras într-un proces cu urmări dintre cele mai imprevizibile, începând cu acordarea de despăgubiri pentru familia victimei și până la amenzi de milioane dolari, respectiv, interzicerea parțială sau totală a folosirii dispozitivelor AirTag.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult