O prințesă vrea ca Google să uite că s-a întrebat, beată, câți musulmani ar putea ucide

13.08.2020
O prințesă vrea ca Google să uite că s-a întrebat, beată, câți musulmani ar putea ucide
Theodora Sayn-Wittgenstein și soțul ei (Foto: Profimedia Images)

O prințesă din Germania vrea ca Google să șteargă peste 200 de link-uri care fac referire la un scandal în care a fost implicată în urmă cu șase ani.

Theodora Sayn-Wittgenstein, în vârstă de 33 de ani, a cerut motorului de căutare, în virtutea legislației europene care permite „dreptul de a fi uitat”, să șteargă referirile la momentul din 2014 când, beată fiind, a făcut referire la uciderea de musulmani.

Pe când se afla la un eveniment în Scoția, Sayn-Wittgenstein s-a îmbătat și a declarat, după ce a agresat niște polițiști și personalul medical care a venit să o ajute: „Îmi făceam unghiile de dimineață și mă întrebam câți musulmani aș putea ucide”.

O prințesă germană „sălbatică”

Familia prințesei încearcă să-i curețe imaginea de pe internet. Google a eliminat din rezultatele căutărilor din Germania 197 de link-uri. Firma de avocatură a femeii, Schertz Bergmann, care a admis că Theodora „a adus rușine familiei ei”, ceruse ștergerea a 249 de link-uri.

Presa a mai relatat atunci că Sayn-Wittgenstein s-a dezbrăcat, a făcut comentarii homofobe către personalul de securitate de la eveniment și a spus că agenții de poliție de la stația la care a fost dusă sunt „pedofili”.

„Prințesa germană sălbatică”, cum au numit-o tabloidele britanice, pare să se fi liniștit în ultimii ani. În 2018, Theodora Sayn-Wittgenstein s-a căsătorit cu Nikolaus Bethlen de Bethlen.

Între 2014 și 2019, Google a șters, pe fondul legii europene, peste 140.000 de link-uri.

Sursa: Vice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult