OneDrive adaugă funcții de editare foto în interfața pentru Web și Android

23.06.2021
OneDrive adaugă funcții de editare foto în interfața pentru Web și Android

Profitând de schimbările nepopulare operate de Google pentru serviciul Photos, Microsoft, plusează cu facilități atractive, disponibile cu soluția proprie OneDrive.

În ciuda faptului că vine preinstalat cu sistemul de operare Windows 10, One Drive nu este un serviciu foarte popular pentru stocare cloud. Încercând să-și îmbunătățească popularitatea, Microsoft se grăbește să adauce funcții noi pentru utilizatorii existenți și viitori. Iar un domeniu excelent de îmbunătățit este suportul pentru stocarea și administrarea albumelor cu poze.

Pentru Microsoft, problema este că utilizatorii serviciilor cloud nu se mai mulțumesc pur și simplu să-și încarce pozele, fiind tot mai mult atrași de funcțiile suplimentare disponibile pentru gestionarea albumelor Google Photos.

onedrive android

Dei și nu atinge exact același nivel de complexitate ca sortarea și etichetarea bazată pe AI, disponibilă utilizatorilor Google Photos, Microsoft introduce noi facilități care asistă organizarea și vizualizarea fotografiilor în aplicația OneDrive pentru Android. Spre exemplu, OneDrive poate aranja automat fotografiile în colecții de poze, ținând cont de aspecte cum ar fi sursa de proveniență, separând pozele camerei foto de pozele descărcate din alte surse. Mai departe, pozele pot fi grupate după dată, inclusiv pe criterii mai generale, de luni și ani.

Atât pe pe Android, cât și pentru web, utilizatorii OneDrive vor putea să opteze pentru vizualizarea pozelor dintr-o anumită colecție, de loc de afișarea tuturor pozelor încărcate pe contul respectiv.

Însă principalul element de atracție ar pututa fi noua facilitate OneDrive pentru editarea rapidă a pozelor. Este vorba de funcții banale precum rotire, ajustarea balansului de alb și saturația de culoare, eliminând nevoia de a descărca și edita pozele într-o aplicație dedicată, urmată eventual de încărcarea înapoi în spațiul cloud.

Funcționalitatea extinsă anunțată pentru utilizatorii OneDrive va fi disponibilă din interfața Web și aplicația pentru Android, în următoarele două luni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult