OneDrive oferă spaţiul de stocare înapoi utilizatorilor existenţi

14.12.2015
OneDrive oferă spaţiul de stocare înapoi utilizatorilor existenţi

Decizia de a limita spaţiul disponibil în mod gratuit pe OneDrive nu a fost foarte apreciată de către utilizatorii vechi ai serviciului. Se pare că Microsoft a înţeles că ar trebui să facă acest lucru doar pentru cei care realizează conturi noi, oferind veteranilor posibilitatea de a-şi păstra atât spaţiul de stocare de 15 GB care a fost promis iniţial, cât şi bonusul pentru backup-ul fotografiilor în cloud folosind aplicaţia de smartphone.

Microsoft a anunţat la începutul lunii trecute că spaţiul pe OneDrive va fi limitat în urma unor abuzuri realizate de către utilizatorii de Office 365 care beneficiau de spaţiu nelimitat. Astfel, toţi utilizatorii urmau să primească doar 5 GB spaţiu de stocare, fără alte bonusuri precum cel de 15 GB extra pentru fotografii. După expirarea planurilor deja plătite, singura opţiune pentru spaţiu generos era abonamentul Office, care vine cu 1 TB spaţiu, singura alternativă la spaţiul gratuit şi la cel anual cu Office fiind un plan de 50 GB.

Deşi iniţial toate conturile urmau să fie limitate în acest mod, Microsoft a decis să ofere şansa celor care vor să păstreze cei 15 GB gratuit şi cei 15 GB bonus pentru galeria foto pentru o perioadă limitată. Toţi cei care folosesc link-ul dedicat nu vor fi afectaţi de schimbările care vor intra în vigoare în 2016. Cu toate acestea, link-ul trebuie accesat înainte de data de 31 ianuarie 2016. Conturile care nu activează această opţiune vor fi limitate.

Cu toate acestea, abonamentele şi spaţiul disponibil pe OneDrive prin intermediul abonamentului Office 365 vor suferi modificări pe toate conturile. Singurele opţiuni de a expanda spaţiul de stocare disponibil vor rămâne abonamentul Office şi opţiunea de 50 GB.

Activează bonusul accesând acest link.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult