OneDrive va oferi stocare pentru fişierele audio personale şi le va integra în Xbox Music

19.12.2014
OneDrive va oferi stocare pentru fişierele audio personale şi le va integra în Xbox Music

OneDrive a fost unul dintre produsele care a beneficiat din plin de noua strategie „mobile first, cloud first” a celor de la Microsoft, serviciul de stocare online oferind acum spaţii mult mai generoase de stocare, preturi mai mici şi chiar gratuitate nelimitată în cazul celor care au optat pentru abonamentele Office 365. Conform unor informaţii neconfirmate, OneDrive va deveni şi mai atrăgător în curând prin implementarea unui suport complet pentru stocarea muzicii şi prin integrarea cu aplicaţiile Xbox Music.

În acest moment, Microsoft deţine serviciul de streaming la cerere Xbox Music şi tocmai s-a despărţit de gratuitul MixRadio pe care l-a moştenit de la Nokia. Nici unul dintre aceste servicii nu are o disponibilitate regională prea grozavă, însă utilizatorii care îndrăgesc muzica se vor putea bucura într-un viitor apropiat de posibilitatea stocării propriilor fişiere audio pe OneDrive şi de integrarea nativă cu aplicaţiile dedicate de la Microsoft.

Conform unor informaţii publicate de Neowin, serviciul de stocare online OneDrive va primi îmbunătăţiri care-l vor transforma într-o soluţie pentru stocarea muzicii şi care vor pune la treabă cei 10TB de spaţiu de care dispun în acest moment utilizatorii Office 365. Utilizatorii care îşi vor stoca muzica online vor putea importa şi listele de redare din aplicaţiile precum iTunes şi vor beneficia de streaming nelimitat pe toate telefoanele, tabletele sau PC-urile pe care sunt disponibile aplicaţiile Xbox Music. Implementarea pare apropiată de cea a serviciului iTunes Match de la Apple, însă oferta Microsoft va fi una gratuită.

În acest moment nu se cunosc mai multe detalii, dar există posibilitatea ca viitoarea integrare dintre OneDrive şi Xbox Music să nu fie disponibilă de la bun început în toate regiunile. Sursele Neowin afirmă că această integrare va fi lansată în viitorul apropiat, şi este posibil să auzim de ea în cadrul evenimentului anunţat de Microsoft în data de 21 ianuarie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News