Online sau offline? Cum este mai avantajos să joci la pariuri sportive? (P)

19.01.2022
Online sau offline? Cum este mai avantajos să joci la pariuri sportive? (P)

Pasiunea pentru sport a românilor a determinat o mare efervescență în sectorul de divertisment, unde domeniul pariurilor sportive se bucură de succes constant. Cel mai vechi tip de joc de pariuri sportive în România este cel organizat de loteria de stat, însă de mulți ani au apărut agenții de profil cu o ofertă extrem de bogată pe acest segment. Poți paria ce sume dorești, pe ce evenimente dorești, în fel de fel de combinații. Pe unele meciuri importante, poți avea zeci sau sute de opțiuni de pariere. Tu stabilești din start ce sumă aloci pentru pariul dorit și, implicit, care este potențialul câștig, în raport cu ce cote ai ales.

De câțiva ani, agențiilor stradale de pariuri sportive li s-au alăturat platformele de pariuri sportive online. Acestea din urmă vin cu avantaje precum comoditate, simplitate, accesibilitate non-stop. Mai exact, joci oriunde ai fi, oricând vrei, nu este nevoie să ieși din casă, nu depinzi de programul agențiilor clasice de pariuri sportive. La pariuri online, un alt mare avantaj îl reprezintă promoțiile speciale, de bun venit sau cu anumite ocazii, pentru fidelizare. În plus, nu mai folosești bilete fizice de hârtie, totul se întâmplă online, ai acces permanent la pariurile tale, plătești și încasezi totul online, fără să mai folosești bani cash.

Iată însă că, deși pariurile sportive au cucerit publicul, cele în agenții clasice rămân extrem de populare! Și asta pentru că vin și acestea cu avantaje specifice! Pariurile sportive offline nu și-au pierdut farmecul, din contră, sunt persoane care le preferă în mod special. La fel ca în cazul cărților, probabil – poți să citești online, dar asta nu înseamnă că nu se mai cumpără cărți tipărite!

La nivel național există o mulțime de agenții de pariuri sportive, în localități mai mari sau mai mici. Acestea sunt adevărate locuri asociate divertismentului sportiv, multe persoane se întâlnesc în aceste locații, își împărtășesc pasiunea pentru sport, urmăresc live unele evenimente, se sfătuiesc și joacă pe loc, în funcție de inspirația de moment. Multe agenții de pariuri sportive derulează de asemenea fel de fel de promoții, încurajând publicul să aleagă anumite oferte. Vorbim desigur despre o piață concurențială, în avantajul clientului!

Adevărul este că, dacă urmărim discuțiile de pe forumuri și rețelele de socializare, mulți români joacă alternativ, atât la pariuri sportive offline, cât și la pariuri sportive online. Există desigur și categorii de public cu o preferință clară spre una dintre aceste două variante. Unele agenții de pariuri online dețin exclusiv platforme online, în timp ce alte branduri optează pentru o prezență duală, adică atât online, cât și offline.

În privința agențiilor de pariuri online, mai trebuie subliniat faptul că acestea trebuie alese cu grijă – doar platforme licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Doar aceste website-uri (și nu sunt deloc puține) sunt cele autorizate în România, deci unde jucătorul român poate să se bucure de divertisment 100% legal și 100% sigur. Acolo este cert că îi vor fi respectate drepturile de consumator european. În plus, taxele și impozitele generate de aceste platforme de pariuri online ajung în România, așa cum este normal. Atât agențiile de pariuri sportive offline, cât și cele de pariuri sportive online sunt dedicate persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani, conform legislației din țara noastră. Pe platformele virtuale de pariuri sportive, identitatea persoanelor este verificată din start, iar datele personale sunt foarte atent protejate, conform celor mai exigente norme din domeniu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult