OnlyFans nu mai funcționează în Rusia. Clienții și vedetele platformei nu se mai pot conecta

31.01.2023
OnlyFans nu mai funcționează în Rusia. Clienții și vedetele platformei nu se mai pot conecta
foto: store.onlyfans.com

Foarte populară printre lucrătorii sexuali și producătorii de conținut erotic din Rusia, platforma OnlyFans nu mai poate fi accesată de pe teritoriul acestei țări. Vestea este confirmată pe canalele de Telegram și în mass-media rusă.

Mijloc facil pentru generarea unor venituri consistente, platforma OnlyFans Nu mai este accesibilă pentru creatorii din Rusia. Asta după ce, anterior, vedetele platformei s-au plâns că au rămas neplătite pentru serviciile oferite, furnizorul american explicând că sancțiunile internaționale împiedică procesarea plăților solicitate în ruble. Între timp, o parte dintre colaboratori au găsit mijloace alternative pentru intermedierea plăților, însă și aceasta era doar o soluție temporară.

Echivalentul rusesc al ”marelui firewall chinezesc”, Roskomnadzor este folosit pentru a veghea asupra informării „corecte” a cetățenilor și neutralizarea oricăror amenințări din meniul online, cum ar fi platformele de știri care nu se află direct sub influența puterii de la Kremlin, sau platformele de socializare pe care „dezinformările” documentate cu lux de amănunte ar putea trezi rapid sentimente de revoltă și nesupunere socială.

Deși scopul declarat este cu totul altul, s-ar părea că platforma OnlyFans a fost deturnată în scopuri subversive puterii de la Kremlin, anumite canale servind conținut de altă natură, cum ar fi, răspândirea de informații necenzurate, critice efortului de război. Altfel, de ce ar vrea regimul lui Putin să-și supere supușii, interzicându-le una dintre modalitățile cele mai la îndemână pentru petrecerea timpului liber.

Concret, orice încercare de accesare a platformei OnlyFans folosind serviciile operatorilor de internet din Rusia este întâmpinată cu mesaj de Eroare 403, indicând blocarea conexiunii către serverele respective.

Reprezentanții OnlyFans nu au comentat încă acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult