Vedetele OnlyFans din Rusia, rămase și neplătite și cu conturile blocate

22.04.2022
Vedetele OnlyFans din Rusia, rămase și neplătite și cu conturile blocate

Într-o măsură descrisă drept temporară, OnlyFans a suspendat atât conturile dar și plățile datorate creatorilor de conținut din Rusia, explicând că sancțiunile internaționale fac imposibilă desfășurarea operațiunilor. Revenind în scurt timp asupra deciziei inițiale, OnlyFans a anunțat restabilirea conturilor blocate, dar cu ”funcționalitate limitată”, operațiunile normale urmând să fie disponibile ”atât timp cât avem mijloacele de plată pentru a le suporta”.

Până acum, OnlyFans a fost una dintre puținele platforme occidentale care și-au păstrat toate serviciile deschise pentru utilizatorii și colaboratorii din Rusia. Însă fiind vorba de un serviciu de conținut premium, lipsa unei metode de plată echivalează cu blocarea de facto a activității.

„OnlyFans în primul rând un business orientat spre creatorii de conținut. În ultimele luni, am explorat mai multe opțiuni pentru a continua să oferim serviciile noastre creatorilor afectați de războiul dintre Rusia și Ucraina. Cu toate acestea, din cauza unei înăspriri suplimentare a restricțiilor de plată către și dinspre Rusia, OnlyFans nu mai poate servi în mod corespunzător comunitatea noastră de creatori ruși. Prin urmare, luăm măsuri pentru a întrerupe temporar conturile pentru care plățile sunt încasate din Rusia. Am rugat creatorii afectați de aceste măsuri să contacteze la adresa [email protected], care poate ajuta la rezolvarea oricăror întrebări referitoare la conturile lor”, se arată într-un comunicat oficial.

Deocamdată, nu este clar dacă utilizatorii OnlyFans își mai pot accesa conturile de pe teritoriul Rusiei, însă fără o modalitatea de a face sau primi plăți posibilitățile de folosire a platformei sunt oricum limitate.

Indiferent de specificul conținutului oferit, creatorii din Rusia au rămas practic fără opțiuni pentru asigurarea unui venit din această activitate, lista platformelor care au suspendat plățile către această țară continuând cu Twitch , YouTube , Etsy , Fiverr, Instagram și Facebook, alături de orice alte platforme care depind de sericii de plată occidentale pentru remunerare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult