Orange anunţă extinderea acoperirii 4G în peste 1.300 de localităţi

08.02.2017
Orange anunţă extinderea acoperirii 4G în peste 1.300 de localităţi

Răspunzând solicitărilor exprimate de clienţii Orage, care au votat prin intermediul aplicaţiei Orange 4G Fun Kit judeţele în care compania să prioritizeze lucrările de acoperire, Orange anunţă extinderea acoperirii reţelei 4G în alte 1300 localităţi, ajungând  6.723 de localităţi la nivel naţional. Simultan, în judeţele şi zonele cu grad mare de acoperire, precum Bucureşti şi Ilfov, au fost realizate lucrări de densificare, contribuind astfel la îmbunătăţirea experienţei de utilizare a serviciilor 4G.

Potrivit companiei, investiţiile în dezvoltarea reţelei oferă clienţilor acces mai bun la servicii de internet, contribuind la procesul de digitalizare şi la o mai bună adopţie a celor mai noi tehnologii, determinând reducerea decalajului digital. Orange deţine în prezent cea mai extinsă reţea 4G din România, care acoperă 97% din populaţia urbană şi 81% din populaţia totală a ţării.

În total, în anul 2016, Orange a extins acoperirea în 2.200 de localităţi, pe principalele drumuri naţionale cât şi pe autostrăzile care leagă Bucureştiul de litoral şi de partea de vest a ţării. În plus, Orange, împreună cu CFR, a implementat în 2016 un proiect-pilot prin intermediul căruia călătorii către Constanţa şi către munte beneficiau de Wi-Fi gratuit la viteze 4G.

De 20 de ani, reţeaua Orange a evoluat în permanenţă, iar astăzi conectează 1 din 2 români. Standardele serviciilor Orange au primit, de-a lungul timpului, atât recunoaşterea clienţilor, cât şi a organismelor internaţionale de certificare, demonstrând angajamentul nostru de a oferi cât mai multor clienţi acces la calitatea serviciilor adusă de reţeaua 4G. Prin investiţiile planificate în perioada următoare ne dorim să venim în întâmpinarea clienţilor, iar acest lucru înseamnă conectivitate la viteze superioare în cât mai multe zone, astfel încât utilizatorii noştri să aibă, aşa cum s-au obişnuit de două decenii, acces la servicii de cea mai înaltă calitate” a declarat Ştefan Slavnicu, Chief Technical Officer în cadrul Orange România.

Pentru al doilea an consecutiv, reţeaua Orange a primit recunoaşterea clienţilor prin intermediul aplicaţei Orange 4G Fun Kit, 96% fiind mulţumiţi de serviciile 4G. În plus, în decembrie 2016, compania a primit, pentru al treilea an consecutiv, din partea auditorului independent LCC International certificarea pentru cea mai bună reţea din România, atât pentru serviciile de internet mobil, cât şi pentru cele de voce, inclusiv apeluri 4G.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video