Outlook.com a fost lansat oficial, migrarea obligatorie de la Hotmail va dura până în vară

19.02.2013
Outlook.com a fost lansat oficial, migrarea obligatorie de la Hotmail va dura până în vară

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, Microsoft a deschis porţile noului de serviciu de email Outlook.com utilizatorilor interesaţi să-l testeze. După ceva mai mult de şase luni, compania a înlăturat eticheta „Preview” şi a anunţat ca va începe migrarea utilizatorilor Hotmail către noul serviciu.

În acest moment, Outlook.com are circa 60 de milioane de utilizatori, care au migrat deja de la Hotmail sau s-au înscris direct, existând însă alţi 360 de milioane pentru care trecerea se va face treptat până în vară. Aceasta migrare va fi una uşoară, toate adresele de email, liste de contacte, directoare, mesaje si reguli urmând să fie păstrate, însă migrarea celor 150.000 TB de date va necesita câteva luni.

Outlook.com oferă utilizatorilor o interfaţă nouă simplificata care foloseşte elementele binecunoscute Modern UI. Aceasta oferă o performanţă mai bună, opţiuni mai inteligente pentru filtrarea mesajelor şi suport pentru aplicaţii Web, care permit, de pildă, editarea unor tipuri de formate de fişiere fără a mai necesita descărcarea locală. Alte opţiuni utile, cum ar fi suportul ActiveSync, integrarea SkyDrive, crearea de adrese alternative ataşate unui singur cont sau curăţarea automată a Inbox-ului au fost păstrate.

Microsoft promite şi o serie de modificări care vor fi lansate în viitorul apropiat, cele mai importante dintre acestea fiind îmbunătăţirea interfeţei calendarului şi integrarea Skype, care va permite efectuarea de convorbiri audio/video sau trimiterea de mesaje direct din pagină.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News