Posesorii de bife Twitter Verified gratuite, avertizați că trebuie să plătească pentru a le păstra

13.12.2022
Posesorii de bife Twitter Verified gratuite, avertizați că trebuie să plătească pentru a le păstra

Descrise de Elon Musk drept un semn pentru diferențierea între ”lorzi și țărani”, bifele Twitter Verified pot fi închiriate acum de aproape oricine pentru o taxă lunară de 8 sau 11 dolari, reprezentând valoarea noului abonament Twitter Blue.

De-a lungul timpului, bifa albastră s-a dovedit a fi un identificator de încredere pentru obținerea de informații din surse credibile, care putea fi o agenție guvernamentală, o personalitate politică, un jurnalist, o marcă sau o instituție de sănătate. Twitter nu a taxat niciodată pentru verificarea unui cont, dar procesul de verificare a fost destul de riguros. Dacă până la venirea lui Musk la cârma companiei scopul bifei albastre era să evidențieze personalități notabile care exercită influență pe Twitter, sub noua formulă bifa albastră este mai degrabă un capriciu pe care ți-l poți face plătind un abonament lunar

Încercând să facă noul „produs” cât mai vandabil, Musk a suspendat chiar și partea de verificare a identității, dar asta s-a dovedit a fi un dezastru, platforma fiind inundată cu conturi fake purtătoare de bifă albastră. Nevoit să suspende lansarea noului abonament Twitter Blue cu bifă albastră inclusă, Musk revine cu aproape aceeași formulă, modificată prin introducerea unui timp de așteptare mai mare pentru conturile nou înregistrate și restricționarea modificărilor care pot altera identitatea profilului, cum ar fi schimbarea pozei de profil sau a numelui. În acest caz, bifa albastră este retrasă până ce procesul de verificare este repetat.

Pentru conturile vechi care își pierd statutul Verificat, acesta va putea fi recuperat dacă se abonează la Twitter Blue, preferabil din web browser sau de pe un telefon cu Android (pentru a evita comisionul Apple de 30% din prețul abonamentului).

În ceea ce privește beneficiile unui abonament Twitter Blue, compania spune că utilizatorii vor putea să-și editeze tweet-urile, să încarce videoclipuri cu rezoluție mai mare de 1080p și să acceseze modul Reader pentru citirea articolelor într-un mod non-intruziv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult