Postările Twitter Circle, intenționate pentru utilizatori dinainte selectați, sunt publicate aleatoriu pe Twitter

14.04.2023
Postările Twitter Circle, intenționate pentru utilizatori dinainte selectați, sunt publicate aleatoriu pe Twitter

După ce a plagiat Instagram introducând Twitter Circle, o setare pentru afișarea postărilor doar către prieteni dinainte selectați, compania lui Elon Musk pare că a reușit exact opusul, setarea echivalentă selecției Close Friends din rețeaua Instagram deschizând în mod aleatoriu conversațiile tale private către persoane complet necunoscute.

Ieșită rapid din faza de testare, funcționalitatea trebuia să rezolve nemulțumirile utilizatorilor care ar vrea să distribuie mesaje pe Twitter fără ca acestea să fie cu adevărat publice. Altfel spus, vizibile doar într-un cerc limitat de prieteni și cunoscuți.

Twitter Circle promitea exact acest serviciu, facilitând distribuirea de mesaje care pot fi văzute doar de utilizatori aleși „pe sprânceană”, selectând manual din lista de contacte. Iar pentru ca natura privilegiată a acestei opțiuni să nu scape de sub control, Twitter a limitat cercul de „prieteni” la maxim 150 de contacte. Dând și mai multă greutate postărilor astfel distribuite, mesajele sunt marcate într-un mod clar vizibil, asigurând toți destinatarii că nu citesc un Tweet oarecare.

Cât despre modul de organizare a cercurilor de prieteni pe Twitter, odată ce obții acest privilegiu în cadrul abonamentului Twitter Blue poți adăuga sau înlătura pe oricine din listă, fără ca un mesaj de informare să fie trimis automat. Astfel, cei „privilegiați” vor afla de asta doar atunci când încep să primească tweet-uri marcate corespunzător. Acestea vor apărea inclusiv în feed-ul de conținut, marcate cu verde.

Odată recepționat, un astfel de tweet poate fi doar vizionat, nu și redistribuit, informația fiind considerată „confidențială” în cercul de contacte selectat de autor. Doar că, în practică, valuri succesive de concedieri au lăsat Twitter fără resurse suficiente pentru funcționarea în parametrii optimi, cu atât mai puțin pentru introducerea de noi facilități.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult