Twitter copiază Instagram, adăugând opțiune pentru limitarea vizibilității postărilor doar către prieteni dinainte selectați

04.05.2022
Twitter copiază Instagram, adăugând opțiune pentru limitarea vizibilității postărilor doar către prieteni dinainte selectați

Denumită Twitter Circle, noua opțiune este echivalentă selecției Close Friends, deja disponibilă utilizatorilor Instagram.

Încă aflată la faza de testare, noua funcționalitate țintește să rezolve nemulțumirile utilizatorilor care ar vrea să distribuie mesaje pe Twitter, fără ca acestea să fie cu adevărat publice. Altfel spus, vizibile doar într-un cerc limitat de prieteni și cunoscuți.

Twitter Circle oferă exact acest serviciu, permițând distribuirea de postări care pot fi văzute doar de utilizatori aleși „pe sprânceană”, selectând manual din lista de contacte. Iar pentru ca natura privilegiată a acestei opțiuni să nu scape de sub control, Twitter va limita cercul tău de „prieteni” la maxim 150 de contacte.

Dând și mai multă greutate postărilor astfel distribuite, mesajele vor fi marcate într-un mod clar vizibil, asigurând toți destinatarii că nu citesc un Tweet oarecare.

Cât despre modul de organizare a cercurilor de prieteni pe Twitter, vei putea adăuga sau înlătura pe oricine din această listă, fără ca un mesaj de informare să fie trimis automat. Astfel, cei „privilegiați” vor afla de asta doar atunci când încep să primească tweet-uri marcate corespunzător. Acestea vor apărea inclusiv în feed-ul de conținut, marcate cu verde.

Odată recepționat, un astfel de tweet poate fi doar vizionat, nu și redistribuit, informația fiind considerată „confidențială” în cercul de contacte selectat de autor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult