Primul clip la 360° obţinut din afara Staţiei Spaţiale Internaţionale, filmat de cosmonauţi ruşi

06.10.2017
Primul clip la 360° obţinut din afara Staţiei Spaţiale Internaţionale, filmat de cosmonauţi ruşi

Publicat de agenţia spaţială Roscosmos, primul clip la 360° realizat din afara Staţiei Spaţiale Internaţionale surprinde activitatea cosmonauţilor Sergey Ryazansky şi Fyodor Yurchikhin în timp ce desfăşoară activităţi de mentenanţă şi plasează pe orbită trei nano-sasteliţi. Totodată, clipul oferă spectatorilor un punct de observaţie asupra planetei Pâmânt, aşa cum arată aceasta din perspectiva unui cosmonaut.

Doi dintre sateliţii miniaturali sunt creaţii ale studenţilor de la universitatea Kursk, iar al treilea conţine un modul radio folosit la transmiterea de mesaje în mai multe limbi, folosind frecvenţele de 437.025 MHz şi 437.05 MHz din banda dedicată radioamatorilor.

Clipul cu o durată de trei minute se încheie cu o secvenţă stop-cadru, surprinzând deplasarea ISS pe orbita circumterestră.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult