Proprietarul Facebook, acuzat de ignorarea raportărilor pentru postări abuzive

07.08.2023
Proprietarul Facebook, acuzat de ignorarea raportărilor pentru postări abuzive

Deși este promotorul Trusted Partner Program, Meta nu stă deloc bine în ce privește respectarea regulilor de postare aplicabile platformelor administrate.

Totuși, potrivit informațiilor oferite de apropiați ai companiei, Meta își neglijează inițiativa asumată pentru protejarea utilizatorilor, practicând în mod susținut o politică de subfinanțare a activității de moderare a conținutului, bazată practic exclusiv pe subcontractori. Astfel, verificarea conținutului distribuit pe platformele meta este întârziată (În cel mai fericit caz), până la superficială sau de-a dreptul absentă, cel din urmă rezultat intrând la capitolul „eșecuri operaționale”.

Problema confirmată din numeroase surse independente sugerează deficiențe majore în ce privește monitorizarea conținutului periculos, distribuit pe platforme precum Facebook și Instagram. Programul Trusted Partner este format din 465 de grupuri ale societății civile și ale drepturilor omului.

Potrivit raportului, critic la adresa Facebook,  timpii de răspuns variază prea mult de la o situație la alta și, în unele cazuri, Meta nu reacționează deloc și nu oferă nicio explicație. Problema s-ar răsfrânge și asupra conținutului sensibil la timp, cum ar fi amenințările grave și solicitările la violență. Abaterile sunt cu atât mai grave în țările mai puțin importante, cum ar fi cele din Africa. În schimb, viteza de răspuns depășește orice așteptări pentru abuzurile semnalate din Ucraina, țară aflată în stare de război și permanent aflată sub atenția publicului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult