Războiul Twitter VS Threads, ajuns deja la etapa cenzurării link-urilor către platforma rivală

11.07.2023
Războiul Twitter VS Threads, ajuns deja la etapa cenzurării link-urilor către platforma rivală

După ce proprietarul Elon Musk a amenințat că va da în judecată Meta pentru recrutarea foștilor angajați Twitter, rivalitatea cu platforma Threads trece la etapa blocării link-urilor afișate la căutare. Ca nu cumva utilizatorii să fie ademeniți pe această cale în tabăra adversă.

Preluând narativul șefului său, CEO-ul Linda Yaccarino recent numită la conducerea Twitter se întrece în afirmații la superlativ despre platforma pe care o administrează:

  • Pe Twitter, vocea tuturor contează. Indiferent dacă sunteți aici pentru a urmări cum se desfășoară istoria, pentru a descoperi informații în TIMP REAL din întreaga lume, pentru a vă împărtăși opiniile sau pentru a afla despre alții, pe Twitter TU poți fi real. TU ai construit comunitatea Twitter.
  • Și asta e de neînlocuit. Aceasta este piața ta publică. Suntem adesea imitați – dar comunitatea Twitter nu poate fi niciodată duplicată

Totuși, dincolo de elogiile aduse, conducerea Twitter a încuviințat cenzurarea căutărilor care îndreaptă utilizatorii către platforma rivală. Astfel, deși poți posta în continuare tweet-uri care includ link-uri Threads, acestea nu vor fi afișate decât pentru urmăritorii care-ți văd postarea din propriul feed.

Nu este prima dată când Twitter șterge digital o platformă concurentă, platforma blocând la începutul acestui an tweet-urile cu link-uri către buletinele informative Substack. Deși restricția a fost eliminată în scurt timp, rivalitatea față de Threads este de natură existențială pentru Twitter, fiind greu de crezut că „relațiile” cu Meta se vor îndulci prea curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult