RCS & RDS măreşte vitezele de upload pentru toate abonamentele

RCS & RDS măreşte vitezele de upload pentru toate abonamentele

Operatorul de telecomunicaţii RCS & RDS a mărit vitezele de upload pentru toate abonamentele de internet pentru acasă. Site-ul companiei listează limite superioare mai mari pentru toate abonamentele, deşi doar cel mai scump primeşte viteze mai mari pentru urcarea de conţinut pe site-uri externe. Preţurile rămân însă neschimbate, iar îmbunătăţirea performanţei nu necesită schimbarea echipamentului de acasă.

Abonamentele mai ieftine, Fiberlink 100, Fiberlink 200 şi Fiberlink 500 au primit viteze de upload în reţeaua RCS & RDS de 100 Mbps. Viteza de upload pentru site-uri externe a rămas la 30 Mbps. Abonamentul de top, şi Fiberlink 1000, a primit însă cele mai mari upgrade-uri. Acesta poate urca conţinut cu viteze de până la 200 Mbps atât în reţeaua locală, cât şi pe internet, ceea ce va bucura cu siguranţă clienţii existenţi.

Aceasta este a doua oară când abonamentul Fiberlink 1000 a primit o creştere a vitezei de upload. Iniţial, acesta a fost lansat cu limita de 30 Mbps, care apoi a fost urcată la 100 Mbps. În teorie, vitezele maxime care pot fi atinse la upload vor fi dublate după noul upgrade, însă acest lucru nu este general valabil. Anumite site-uri şi servicii limitează vitezele de download şi upload, încercând să ofere conexiuni stabile pentru un număr mai mare de utilizatori. Dacă urcarea unui clip pe YouTube dura 10 minute înainte de creşterea limitei de upload a abonamentului, nu este garantat că va dura doar 5 minute acum.

Compania nu a anunţat încă în mod oficial schimbările în abonamente, însă vitezele sunt deja valabile pentru clienţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult