RCS&RDS a extins serviciul de date Digi.Mobil şi în roaming, gratuit prin reţeaua Vodafone (update)

RCS&RDS a extins serviciul de date Digi.Mobil şi în roaming, gratuit prin reţeaua Vodafone (update)

UPDATE 2: Conform surselor Ziarului Financiar, RCS a extins cu 3 luni acordul de roaming cu Vodafone pentru internetul mobil. Astfel, clienţii RCS vor putea beneficia gratuit de 100 MB trafic în reţeaua Vodafone până în decembrie 2014.

UPDATE 1: Mai mulţi cititori ne-au adus în atenţie faptul că traficul de date în roaming este limitat la 100 MB pe lună, un fapt care nu a fost anunţat de RCS în cadrul ofertelor de până acum. Abonaţii Digi.Mobil au fost înştiinţaţi prim SMS că au ajuns la limita traficului de date în roaming. 

Mesajul trimis de RCS la apropierea de limita de 100 MB pe lună în roaming-ul naţional de date


Acordul de roaming naţional încheiat cu Vodafone în luna aprilie este acum complet funcţional, oferind utilizatorilor Digi.Mobil atât acces la apeluri de voce cât şi acces la internet 3G. Ca şi până acum, folosirea serviciului de roaming naţional nu implică alte costuri pentru utilizatori în afara tarifelor standard prevăzute în abonamentul Digi.Mobil.

Denumită Digi.MobilR pentru clientii RCS&RDS, reţeaua Vodafone suportă acum şi conexiuni de date, asigurate la viteza reţelei gazdă şi contorizate în abonamentul Digi.Mobil. În lipsa semnalului Digi Mobil trecerea în şi din roaming naţional a clienţilor Digi Mobil se va face automat, fără alte modificări în setările telefonului. Pentru internet mobil este necesar să avem activată opţiunea pentru trafic de date în roaming din meniul telefonului.

RCS&RDS a extins serviciul de date Digi.Mobil şi în roaming

Pentru roaming de date internaţional, abonaţii trebuie să activeze serviciul de „Roaming Date Internaţional” în contul Digi Care RCS-RDS. Mai precis, accesăm submeniul Administrare servicii din secţiunea Servicii, apăsăm butonul „Adrese instalare servicii”, după care alegem adresa de instalare dorită.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult