RCS&RDS tocmai şi-a extins acoperirea reţelei mobile la nivel naţional! (UPDATE)

RCS&RDS tocmai şi-a extins acoperirea reţelei mobile la nivel naţional! (UPDATE)

UPDATE: RCS&RDS a prezentat detaliile acordului de roaming naţional cu  Vodafone. Pentru moment, roaming-ul în reţeaua Vodafone funcţionează doar pentru apelurile de voce în sistem 2G, urmând ca din luna iunie 2014 să fie disponibile şi conexiunile 3G de internet mobil. Tarifele de telefonie mobilă şi cele de internet mobil RCS RDS rămân neschimbate, iar odată ce serviciul pentru roaming naţional a fost activat trecerea între reţelele Digi Mobil şi Vodafone este realizată automat de telefon, în funcţie de acoperirea semnalului în regiune.


RCS&RDS a rezolvat dintr-un foc problema acoperirii reţelei sale de telefonie Digi Mobil, încheind un acord de roaming naţional cu Vodafone, valabil pentru următorii 2 ani.

Potrivit informaţiilor deocamdată neconfirmate oficial, pe perioada acestei tranziţii în care RCS-RDS îşi va pune la punct reţeaua, aşa-numitul roaming naţional va funcţiona (cel puţin la început) doar pentru apelurile de voce.

Pentru a beneficia acoperire extinsă în reţeaua Digi Mobil, abonaţii trebuie să activeze serviciul de „roaming naţional”  în contul Digi Care RCS-RDS. Mai precis, accesăm submeniul Administrare servicii din secţiunea Servicii, apăsăm butonul „Adrese instalare servicii”, după care alegem adresa de instalare dorită.

Mai departe, în lipsa semnalului Digi Mobil trecerea în şi din roaming naţional a clienţilor Digi Mobil se va face automat, fără intervenţia utilizatorilor sau alte modificări în setările telefonului.

Detalii complete despre noul serviciu de „roaming naţional” vom afla din conferinţa RCS&RDS programată pentru ziua de vineri, 11 aprilie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult