Realme 9i 5G, confirmat cu acumulator de 5000mAh și ecran la 90Hz

20.08.2022
Realme 9i 5G, confirmat cu acumulator de 5000mAh și ecran la 90Hz

Realme 9i 5G este confirmat pentru lansare oficială pe 19 august, echipat cu chipsetul Dimensity 810. Telefonul va avea un ecran LCD cu rată de refresh la 90Hz (180Hz precizia interfeței touch), decupat în jurul camerei frontale după modelul „picătură”.

Încadrat la gama de buget, Realme 9i 5G vine cu acumulator de 5000 mAh, având ca principal element de atracție suportul pentru încărcare prin USB-C, ca alternativă la vechiul standard micro-USB.

Din lista mai degrabă subțire a specificațiilor neconfirmate oficial întrezărim ecranul LCD de tip FHD+ cu diagonală 6.6 inch, camera foto principală cu rezoluție 50MP, camera ultra-wide de 8MP și camera cvasi-inutilă de 2MP, deservind funcția macro.

Dimensity 810

Realme 9i 5G va  fi livrat cu o versiune de Android 12 în interpretare Realme UI 3.0.

Potrivit listei semi-oficiale cu specificații, viteza de încărcare rapidă este conformă standardului de primă generație Quick Charge, însemnând că orice adaptor AC de generație relativ recentă va putea încărca bateria la putere de 18W, prin USB-C.

Lansat în urmă cu exact un an, Dimensity 810 folosește procesul de fabricație pe 6nm dezvoltat de TSMC, dispune de suport 5G dual stand-by (până la două cartele SIM) și un CPU octa-core format din patru nuclee Cortex-A76 (până la 2.4GHz) și alte patru nuclee Cortex-A55 optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei. Performanțele în jocuri de Android sunt date de un GPU din seria Mali-G57 MC2. Interfața cu memoria suportă chip-uri RAM LPDDR4x, respectiv soluții de stocare NAND Flash bazate pe formatul UFS 2.2.

Dimensity 920

Versiunile disponibile vor fi cu 4GB/64GB sau 6GB/128GB. Vor exista cel puți nouă versiuni de culoare, problema majoră fiind mai degrabă lipsa de inovație pe partea de design.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult