Rezidenții unei țări europene ar putea primi până la 2500 euro pentru achiziționarea de biciclete electrice

Autor: Aurelian Mihai 15.04.2021
Rezidenții unei țări europene ar putea primi până la 2500 euro pentru achiziționarea de biciclete electrice

Franța intră pe lista țărilor care acordă eco-tichete pentru achiziționarea de biciclete electrice, iar suma acordată nu este deloc mică.

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii francezi au acordat vot preliminar favorabil unui proiect de lege înaintat de Federația Franceză a Utilizatorilor de Biciclete, care prevede acordarea de eco-tichete în valoare de până la 2500 de euro rezidenților dispuși să renunțe la autoturismul vechi în schimbul achiziționării unei biciclete electrice. Astfel, Franța este pe cale să devină țara care oferă cetățenilor cei mai mulți bani pentru a schimba mașinile vechi cu biciclete electrice noi.

Împreună cu alte măsuri similare pentru încurajarea folosirii mijloacelor de transport nepoluante, inițiativa țintește atingerea țelului fixat de Parlamentul Francez pentru reducerea cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparat nivelului atins în anul 1990.

La fel majoritatea țărilor europene, Franța se confruntă de ani buni cu niveluri crescute de poluare a aerului, afectând mai ales aglomerările urbane.

Un program similar este derulat și în Finlanda, respectiv Lituania, mii de solicitanți primind deja vouchere de până la 1000 euro la achiziționarea de biciclete electrice, mașini noi cu emisii reduse și chiar tichete pentru mijloacele de transport în comun.