Samsung propune o modalitate de a reda utilitatea telefoanelor vechi

21.04.2021
Samsung propune o modalitate de a reda utilitatea telefoanelor vechi
foto: Samsung

Samsung lansat programul Galaxy Upcycling încă de acum câțiva ani, însă până acum, progresele făcute în sensul de a găsi o nouă utilitate dispozitivelor smartphone și tablete scoase din uz s-au lăsat așteptate.

Idea, perfect lăudabilă, este de a contrabalansa impulsul consumerist ce încurajează înlocuirea smartphone-ului actual la interval de doi-trei ani cu o soluție care evite transformarea acestuia într-un deșeu tehnologic costisitor de reciclat. Spre exemplu, în loc sa-ți cumperi un nou dispozitiv smart-speaker, sau o cameră wireless pentru supravegherea copilului din camera alăturată, cum ar fi să faci asta reconvertind telefonul care zace de ceva timp în sertar?

„Încercăm să regândim modul în care folosim resursele existente și credem că cheia ciclului de reciclare este de a permite soluții care transformă tehnologia veche în ceva nou, prin atribuirea de funcții care dau un plus de valoare pentru consumator”, a declarat vicepreședintele Samsung, Sung-Koo Kim. „Ne-am angajat să integrăm practicile durabile în viața noastră de zi cu zi, iar prin Galaxy Upcycling at Home, utilizatorii se pot alătura călătoriei noastre către un viitor sustenabil.”

Opțiunile pentru funcționalitate extinsă pot fi accesate la secțiunea SmartThings Labs, din aplicația Samsung SmartThings.

Samsung

Setat corespunzător, vechiul telefon Samsung poate trimite alerte atunci când sunt detectate lucruri precum un bebeluș care plânge sau un câine care latră. Sunetul înregistrat va fi trimis ca parte a alertei. O altă caracteristică folosește senzori încorporați pentru a aprinde luminile unei camere atunci când lumina ambiantă începe să scadă. Aplicația SmartThings include și unele optimizări pentru baterie, astfel că telefonul reconvertit va putea funcționa pentru o perioadă mai îndelungată în noul rol. Desigur, pentru dispozitivele cu adevărat „obosite” rămâne și opțiunea conectării permanente la adaptorul AC, presupunând că acesta s-a aflat în pachetul cu accesorii și nu a fost rătăcit între timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult