Samsung cade la pace cu Google şi promite că nu va mai “strica” interfaţa Android

Samsung cade la pace cu Google şi promite că nu va mai “strica” interfaţa Android

Dorinţa utilizatorilor pentru o experienţă Android veritabilă şi problemele cauzate de interfaţa puternic modificată, asortată cu o colecţie stufoasă de aplicaţii Samsung proprietare, par să fi declanşat o schimbare în atitudinea producătorului sud-coreean.

Aparent, în negocierile purtate cu Google pentru semnarea parteneriatului care permite utilizarea în comun a portofoliului de brevete a intrat în discuţie şi subiectul modificărilor agresive aduse de Samsung platformei Android, la nivel de interfaţă şi setul de aplicaţii furnizat utilizatorilor. Samsung ar fi cedat presiunilor făcute de Google, decizând renunţarea la interfaţa „MagazineUX” introdusă pentru tabletele Galaxy Note Pro şi aplicarea unor modificări în favoarea gigantului Google.

Samsung nu va mai folosi interfaţa

Astfel, pe lângă aducerea interfeţei Android la o formă apropiată celei standard, Samsung ar fi acceptat şi plasarea aplicaţiilor Google în zone cu mai multă vizibilitate, în detrimentul celor din colecţia proprie.

Dincolo de dorinţele utilizator pentru o experienţă Android mai curată, schimbările promise sprijină în primul rând creşterea marjei de profit obţinută de Google de pe urma serviciilor promovate cu ajutorul platformei Android, livrată gratuit pentru folosirea pe tablete şi telefoane Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video