Samsung extinde funcționalitatea Quick Share și la alte dispozitive cu Android

20.06.2021
Samsung extinde funcționalitatea Quick Share și la alte dispozitive cu Android

Samsung a lansat funcționalitatea Quick Share anul trecut, prezentând-o ca o metodă simplă prin care poți trimite fișiere, link-uri și alte tipuri de date între telefoanele tale sau ale prietenilor, cu condiția acestea să fie toate modele Samsung.

Capabilitatea este extrem de similară funcției AirDrop introdusă de Apple, Samsung încercând să ofere o soluție ceva mai completă. Primul pas a fost făcut deja, sud-coreenii colaborând cu Microsoft pentru integrarea acestei funcționalități într-o o aplicație nativă pentru Windows, YourPhone, care va intermediază transferul de date prin tehnologie wireless între telefon și computer.

Quick Share, alternativa Samsung pentru Apple AirDrop devine universală

Quick Share pentru Windows a apărut în cadrul unui parteneriat de lungă durată între Microsoft și Samsung, care în ultimii ani au colaborat strâns pentru a apropia telefoanele companiei de computerele echipate cu sistemul de operare desktop. Deja există aplicația Your Phone, care permite controlarea telefonului de pe desktop, iar acum vei putea să și transferi tot conținutul de pe telefon pe computer și invers, fără ca acestea să fie conectate cu un cablu.

Quick Share

Următoarea etapă se bazează pe o inițiativă numită Mutual Transmission Alliance (MTA), pornită de alți mari jucători din industria smartphone: Xiaomi, Oppo și Vivo.

Astfel, MTA scoate la înaintare un protocol de transfer care se dorește a fi universal. Spre exemplu, în locul unei soluții hardware dedicată se folosește conexiunea Bluetooth pentru asocierea inițială a dispozitivelor aflate în proximitate, după care transferul de fișiere, imagini și documente se face prin conexiune directă (peer-to-peer), folosind modulul Wi-Fi al telefonului mobil. Standardul prefede și o viteză minimă de 20Mbps pentru transferurile de fișiere.

Aplicația Quick Share va fi disponibilă din Microsoft Store ca aplicație nativă de Windows 10 și se zvonește că Microsoft pregătește și un serviciu care să controleze această funcționalitate, care să ruleze în fundal dacă ai aplicația instalată. Astfel, vei putea trimite fișiere de pe telefon oricând, nu doar când aplicația este pornită.

Pe lista „doritorilor” s-au alăturat deja producătorii ASUS, Black Shark, Hisense, MEIZU, OnePlus, Realme și ZTE, funcționalitatea urmând să fie adăugată inclusiv pe dispozitivele actuale, prin intermediul actualizărilor de firmware. Totuși, planurile anunțate de Samsung nu au termen precis pentru punerea în aplicare, deocamdată nefiind clară nici măcar adeziunea sud-coreenilor la alianța nou formată. Probabil că vom afla mai multe detalii cu ocazia evenimentului MWC 2021, organizat în perioada 28 iunie – 1 iulie, la care Samsung și-a anunțat deja participarea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult