Samsung și Microsoft pregătesc aplicația Quick Share pentru transfer rapid de date între PC și telefon

13.02.2021
Samsung și Microsoft pregătesc aplicația Quick Share pentru transfer rapid de date între PC și telefon

Samsung a lansat anul trecut Quick Share, o metodă simplă prin care poți trimite fișiere, link-uri și alte tipuri de date între telefoanele sale. Această capabilitate este extrem de similară cu AirDrop de la Apple în termeni de funcționalitate și interfață, iar Samsung va încerca în curând să ofere o alternativă completă. Compania sud coreeană va lansa o aplicație de Windows care va permite transferul de date prin tehnologie wireless între telefon și computer.

Quick Share este o alternativă de la Samsung la AirDrop-ul de pe dispozitivele Apple

Quick Share pe Windows va fi rezultatul unui parteneriat de lungă durată între Microsoft și Samsung, care în ultimii ani au colaborat strâns pentru a apropia telefoanele companiei de computerele echipate cu sistemul de operare desktop. Deja există aplicația Your Phone, care permite controlarea telefonului de pe desktop, iar acum vei putea să și transferi tot conținutul de pe telefon pe computer și invers, fără ca acestea să fie conectate cu un cablu.

Aplicația Quick Share va fi disponibilă din Microsoft Store ca aplicație nativă de Windows 10 și se zvonește că Microsoft pregătește și un serviciu care să controleze această funcționalitate, care să ruleze în fundal dacă ai aplicația instalată. Astfel, vei putea trimite fișiere de pe telefon oricând, nu doar când aplicația este pornită.

Site-ul Aggiornamenti Lumia spune că aplicația Quick Share este deja în teste, iar cerințele minime pentru utilizarea ei este un smartphone Samsung echipat cu versiunea software OneUI 2.0. Practic, oricare dintre telefoanele Samsung cu Android 10 ar putea să beneficieze de această funcționalitate.

Momentan nu avem o dată de lansare pentru această aplicație, însă având în vedere că este deja în teste, probabil că nu va trebui să așteptăm foarte mult.

sursa: Agioramenti Lumia, via Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult