Samsung permite acum dezactivarea completă a butonului Bixby

06.11.2017
Samsung permite acum dezactivarea completă a butonului Bixby

Bixby, serviciul de asistenţă prin comandă vocală disponibil pe telefoanele Galaxy Note 8, Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus este cunoscut pentru o bună parte a utilizatorilor mai degrabă ca butonul inutil pe care Samsung insistă să îl ai permanent la vedere, decât un ajutor de nădejde.

Luând o pagină din manualul Microsoft pentru agasarea utilizatorilor cu funcţii pe care le vrei neapărat promovate, Samsung a făcut tot posibilul pentru a face imposibilă ignorarea asistentului Bixby, conturat drept un element central al folosirii dispozitivelor Galaxy S8 şi Note 8. Însă Bixby nu a reuşit să devină companionul indispensabil conturat de Samsung, chiar dacă reviziile succesive i-au sporit considerabil capabilităţile.

După ce mai întâi a blocat încercările de a da alt rol tastei Bixby, Samsung a decis să dea curs solicitărilor tot mai insistente primite din partea fanilor, adăugând în ultima actualizare adusă versiunii de Android o setare care permite dezactivarea tastei prezentă pe lateralul carcasei, în sensul că aceasta nu mai aduce pe ecran meniul Bixby. Totuşi, apăsarea accidentală încă este urmată de activarea ecranului, fapt ce ar putea crea neplăceri dacă meniul Lock Screen nu este setat corespunzător.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult