Samsung şi BlackBerry, un parteneriat pentru securizarea platformei Android

14.11.2014
Samsung şi BlackBerry, un parteneriat pentru securizarea platformei Android

Acum trei luni, BlackBerry a anunţat că şi-a modificat structura internă şi că a comasat cele mai importante tehnologii, soluţii şi brevete în cadrul nou createi divizii Technology Solutions. Această schimbare de direcţie, care a fost văzută ca o etapă din pregătirea pentru un viitor fără telefoane mobile, trebuie susţinută însă de contracte importante, iar BlackBerry tocmai a anunţat că şi-a găsit un partener valoros: Samsung.

Tot în această vară, un zvon lansat de Forbes a susţinut că platforma enterprise Samsung KNOX nu o duce prea bine şi că integrarea anumitor componente ale acesteia în Android L arată că sud-coreenii ar vrea să-i lase pe cei de la Google se preia ştafeta securizării acestei platforme. Samsung a negat acest zvon şi, indiferent dacă KNOX se află cu adevărat într-un impas sau nu, cel mai mare producător de terminale mobile nu renunţă la ideea utilizării unei platforme software securizate atractive pentru mediu business.

În urma acordului semnat între BlackBerry şi Samsung, prima companie va implementa serviciile sale BlackBerry Enterprise Services 12 (BES) şi pe terminalele care sunt securizate cu ajutorul platformei KNOX. Anunţată acum doar două zile, BES 12 este cea mai recentă versiune a celebrei soluţii enterprise de administrare, securizare şi protecţie a terminalelor mobile şi oferă servicii centralizate pentru platformele iOS, Android, Windows Phone şi BlackBerry OS.

Prin integrarea cu KNOX, telefoanele şi tabletele Samsung vor beneficia de o separare sigură între datele personale şi cele ale companiei, de o protecţie superioară împotriva ameninţărilor malware şi de o cale rapidă pentru instalarea, actualizarea sau modificarea aplicaţii şi setărilor.

Integrarea soluţiilor BlackBerry şi Samsung va deveni disponibilă începând cu primul trimestru al anului viitor, atunci când şi serviciile BES12 vor fi disponibile companiilor şi operatorilor de telefonie interesaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video