Se schimbă regulile de folosire a echipamentelor electronice la bordul avioanelor

Autor: Aurelian Mihai 04.11.2013
Se schimbă regulile de folosire a echipamentelor electronice la bordul avioanelor

Urmând exemplul dat de Statele Unite, agenţia europeană pentru securitatea aviaţiei (EASA) analizează posibilitatea modificării setului de reguli privind folosirea echipamentelor electronice la bordul avioanelor de pasageri.

Începând de joi, pasagerii zborurilor comerciale de pe teritoriul Statelor Unite nu mai sunt obligaţi să-şi închidă telefonul mobil şi alte gadgeturi electronice pe durata manevrelor de decolare şi aterizare. Potrivit publicaţiei The Guardian, măsura ar putea fi preluată în scurt timp de Marea  Britane şi Europa, fiind nevoie mai întâi de o consultate între autorităţile europene şi cele americane. Aparent, o decizie favorabilă ar  putea fi luată în cel mult câteva luni, timp în care fiecare companie aeriană va parcurge propriul se de teste urmând o metodologie dinainte stabilită.

Reguli mai relaxate pentru folosirea echipamentelor electronice la bordul avioanelor

Cel puţin în Marea Britanie, decizia relaxării regulilor de folosire a echipamentelor electronice la bordul avioanelor va fi aplicată separat pentru fiecare companie în parte, călătorii urmând să fie informaţi despre acestea la momentul îmbarcării. 

Tags: