Se schimbă regulile de folosire a echipamentelor electronice la bordul avioanelor

04.11.2013
Se schimbă regulile de folosire a echipamentelor electronice la bordul avioanelor

Urmând exemplul dat de Statele Unite, agenţia europeană pentru securitatea aviaţiei (EASA) analizează posibilitatea modificării setului de reguli privind folosirea echipamentelor electronice la bordul avioanelor de pasageri.

Începând de joi, pasagerii zborurilor comerciale de pe teritoriul Statelor Unite nu mai sunt obligaţi să-şi închidă telefonul mobil şi alte gadgeturi electronice pe durata manevrelor de decolare şi aterizare. Potrivit publicaţiei The Guardian, măsura ar putea fi preluată în scurt timp de Marea  Britane şi Europa, fiind nevoie mai întâi de o consultate între autorităţile europene şi cele americane. Aparent, o decizie favorabilă ar  putea fi luată în cel mult câteva luni, timp în care fiecare companie aeriană va parcurge propriul se de teste urmând o metodologie dinainte stabilită.

Reguli mai relaxate pentru folosirea echipamentelor electronice la bordul avioanelor

Cel puţin în Marea Britanie, decizia relaxării regulilor de folosire a echipamentelor electronice la bordul avioanelor va fi aplicată separat pentru fiecare companie în parte, călătorii urmând să fie informaţi despre acestea la momentul îmbarcării. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult