Serviciul de streaming audio de înaltă fidelitate Tidal este disponibil în România

20.03.2015
Serviciul de streaming audio de înaltă fidelitate Tidal este disponibil în România

Amatorii de streaming audio din România nu au avut acces la serviciile celebre disponibile pe alte pieţe pentru o bună perioadă de timp, însă oferta locală cuprinde acum nume precum Google Music, Deezer sau Zonga şi poate fi considerată mulţumitoare. Calitatea audio oferită de acestea nu este însă întotdeauna satisfăcătoare, dar pretenţioşii cu sisteme audio de bună calitate şi urechi fine au acum la dispoziţie şi un serviciu de înalta fidelitate:  Tidal.

O versiune reîmpachetată şi axată pe calitate a mai cunoscutului serviciu de streaming audio WiMP, Tidal a fost lansat în toamna anului trecut în Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Irlanda, Finlanda, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Elveţia, Austria, Ungaria şi Turcia. Între timp, firma fondatoare Aspiro AB a fost preluată de către Project Panther Bidco, compania faimosului cântăreţ şi producător Jay-Z, iar campania de extindere a disponibilităţii a ajuns acum şi în România.

Principalul punct de atracţie al serviciului Tidal este, fără îndoială, fidelitatea ridicată a fluxurilor audio. În timp ce serviciile rivale se mulţumesc cu fluxuri MP3 sau AAC cu bitrate de cel mult 320 kbps, Tidal oferă muzică la o calitate AudioCD (44KHz/16bit) în format FLAC sau ALAC la o rată de eşantionare de 1411 kbps.

Tidal oferă o bibliotecă de piese audio care conţine peste 25 de milioane de titluri şi peste 75.000 de video clipuri la rezoluţie HD, la care se adaugă conţinut întreţinut de jurnalişti şi experţi din domeniul muzical. Serviciul este disponibil pe platformele Android şi iOS, este compatibil cu o gamă largă de playere media şi este accesibil şi în orice browser pentru Windows sau OS X.

Serviciul Tidal este accesibil doar în baza unui abonament lunar în valoarea de 9,99€, acesta neavând şi o versiune gratuită susţinută prin publicitate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News