Serviciul de streaming pentru gaming Twitch.tv deschide platforma de vlogging IRL

19.12.2016
Serviciul de streaming pentru gaming Twitch.tv deschide platforma de vlogging IRL

Twitch.tv a anunţat lansarea unei noi componente pe platforma sa de streaming numită IRL, care deschide posibilitatea de a transmite live şi de a publica clipuri video pre-înregistrate vlogger-ilor. Aceasta este practic o întoarcere la originile serviciului, care se numea iniţial Justin.tv şi era orientat către livestreaming fără a limita utilizatorii la un anumit tip de conţinut. Aceasta este cea mai mare schimbare a serviciului Twitch.tv de după intrarea sa în portofoliul Amazon.

Noul Twitch IRL pare să fie o mişcare spre teritoriul YouTube, unde creatorii de conţinut pot încărca materiale realizate în prealabil, după ce mulţi ani de-a rândul serviciul Google a tot integrat funcţii de livestreaming şi a deschis chiar şi o componentă dedicată gamerilor numită YouTube Gaming. Probabil că noua componentă Twitch va încuraja utilizatorii care foloseau deja serviciul pentru livestreaming să încerce să interacţioneze cu publicul şi prin „vlogging”, cu speranţa că cei care foloseau YouTube în acest scop să facă tranziţia mai uşor şi să creeze o singură comunitate de fani pe această platformă.

Conform Twitch, creatorii de conţinut vor putea folosi platforma IRL şi pentru livestreaming a evenimentelor de zi cu zi, fiind limitaţi în trecut la gaming şi alte câteva activităţi mai speciale precum activităţi creative şi culinare. Odată cu această mişcare, compania a anunţat că aplicaţia pentru iOS şi Android a serviciului va primi capabilităţi de livestreaming.

50 de canale populare de pe Twitch.tv au primit deja acces la IRL, iar restul de utilizatori vor primi acces începând cu luna ianuarie a anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult