Site-ul LiveLeak a fost închis, după 15 ani

06.05.2021
Site-ul LiveLeak a fost închis, după 15 ani
Foto: Shutterstock

LiveLeak, celebrul site pe care erau publicate multe clipuri video needitate cu crime, accidente grave și scene violente, a fost închis după 15 ani.

Site-ul a fost fondat în 2006 de echipa din spatele proiectului Ogrish. Pe LiveLeak au apărut momente care nu puteau fi găzduite pe alte site-uri. Printre acestea se numără execuția lui Saddam Hussein sau decapitarea jurnalistului James Foley.

Mai mult, platforma a declanșat un scandal după ce a găzduit un documentar despre Coran, care susținea că textul sacru încurajează violența împotriva celor care nu sunt musulmani.

Cei care intră acum pe LiveLeak sunt direcționați către site-ul Itemfix, care le permite utilizatorilor să încarce clipuri video, imagini și fișiere audio, care pot fi editate pe platformă. În spatele noului proiect sunt mulți dintre oamenii care au lucrat la LiveLeak.

Itemfix.com (Foto: captură de ecran)

Itemfix are reguli mai stricte și interzice conținutul excesiv de violent.

Sursa: Mashable

CITEȘTE ȘI:

Donald Trump și-a lansat propriul „Twitter”, pe care doar el poate posta

MyHeritage este site-ul care-ți poate reanima rudele moarte, gratuit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult