Donald Trump și-a lansat propriul „Twitter”, pe care doar el poate posta

05.05.2021
Donald Trump și-a lansat propriul „Twitter”, pe care doar el poate posta

Donald Trump a fost în luna ianuarie exclus de pe toate platformele de socializare majore în urma protestelor violente de la Washington. Acesta a fost acuzat de încurajarea protestelor și de încălcarea regulamentelor de utilizare de pe Twitter, Facebook, YouTube, Twitch, Snapchat și cam oricare altă platformă. De altfel, Parler, rețeaua pe care mulți dintre simpatizanții săi s-au mutat, a fost eliminată din App Store, Google Play și de pe serverele Amazon. Se pare însă că Trump se întoarce în mediul online după o absență de câteva luni cu un… blog.

Donald Trump se întoarce în mediul online pe o platformă proprie

Au existat multiple discuții despre viitorul lui Donald Trump în spațiul online în ultimele câteva luni. Reprezentanții Parler sperau că Donald Trump se va alătura platformei, în timp ce reprezentanții lui Donald Trump au vorbit despre o platformă proprie, unde zecile de milioane de susținători ai săi să interacționeze. Doar că noua sa platformă nu este o rețea de socializare care să concureze cu Facebook, Twitter și restul de alternative, ci un simplu blog.

De altfel, existau zvonuri că Donald Trump ar putea porni o nouă televiziune, dar probabil că aceste planuri sunt încă departe de a fi realizate.

Este interesant însă faptul că noul blog al lui Donald Trump este formatat să afișeze conținutul în stilul Twitter, cu mesaje scurte dispuse invers cronologic de sus în jos. Practic, Trump are acum un nou „Twitter”, dar numai pentru el, unde doar el poate posta și nu poate fi cenzurat sau atacat public. De altfel, nu există comentarii sau posibilitatea de a reacționa la aceste mesaje.

Ce există însă este posibilitatea de a publica aceste postări pe alte rețele de socializare precum Facebook sau Twitter.

Totuși, pentru un miliardar în dolari și fost președinte al Americii, Trump încă cere donații din partea susținătorilor săi, cu posibilitatea de a dona între 50 și 5.000 de dolari pentru mișcarea „Make America Great Again”, al cărui scop este „Salvarea Americii”. Desigur, există și un magazin de suveniruri cu Trump precum șapca Save America și celebra șapcă MAGA (Make America Great Again), tricouri, căni, steaguri și chiar paie de plastic cu numele lui Donald Trump.

sursa: Donald J Trump

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult