Skype adoptă un nou codec audio, promite calitate AudioCD

13.09.2012
Skype adoptă un nou codec audio, promite calitate AudioCD

Compania Skype, cel mai mare furnizor de soluţii Voice şi Video over IP pentru utilizatorii casnici, a anunţat că produsele sale software vor fi actualizate cu un nou codec numit Opus, acesta promiţând convorbiri la nivelul de calitate ale unui Audio CD indiferent de lăţimea de bandă disponibilă.

Bazat pe codecul open-source CELT, la care s-au adăugat modificările proprietare operate de Skype în cadrul propriului lor codec utilizat în mod curent, SILK, codecul Opus a fost standardizat de către Internet Engineering Task Force (IETF) şi adoptat ca standard pentru convorbirile Web audio sau video.

Codecul Opus va permite desfăşurarea de convorbiri la un nivel foarte bun de calitate, acesta oferind stereofonie şi acoperire completă a spectrului audio sesizat de urechea umană. Acesta oferă ajustare dinamică a compresiei, de la 6 kb/s la 510 kb/s, şi a ratei de eşantionare, de la 8KHz la 48KHz. Conform declaraţiilor oficiale, acesta va deveni standard pentru toate aplicaţiile Skype, indiferent de platforma pe care rulează, iar actualizările vor urma în perioada următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News