Skype nu mai este suportat pe dispozitivele cu sistem Windows Phone şi versiunile mai vechi de Android

22.07.2016
Skype nu mai este suportat pe dispozitivele cu sistem Windows Phone şi versiunile mai vechi de Android

Microsoft face o surpriză neplăcută posesorilor de telefoane cu sistem Windows Phone, sau versiuni mai vechi de Android, nemaioferind suport pentru aceste platforme în versiunile viitoare ale aplicaţiei Skype.

Potrivit companiei, decizia opririi suportului pentru sisteme de operare mai vechi a fost luată pentru a permite noi îmbunătăţiri aplicaţiei Skype, profitând de tehnologiile disponibile în sistemele de operare nou apărute. Astfel, Microsoft va continua să actualizeze aplicaţia Skype pentru dispozitivele care folosesc cel puţin versiunea iOS 8, Android 4.0.3, sau platforma Windows 10 Mobile.

Totuşi, dispozitivele care nu întrunesc aceste criterii nu vor rămâne imediat fără acces în reţeaua Skype, aplicaţia neactualizată pierzând treptat din funcţionalitate pe măsură ce Microsoft aduce îmbunătăţiri acestui serviciu.

Cu bagajul compatibilităţii lăsat în urmă, Microsoft promite însă că va remedia o serie de probleme stringente, cum ar fi întârzierea mesajelor de notificare şi nesincronizarea corectă a mesajelor pe toate dispozitivele conectate. Oficialii companiei promit şi că vor încheia în viitorul apropiat tranziţia Skype de la serviciu P2P la cel de Cloud, îmbunătăţind astfel şi mai mult calitatea serviciilor oferite.

Aplicaţia Skype pentru Smart TV rămâne fără suport oficial

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult