Smartphone-ul, transformat în scanner pentru diagnosticarea glaucomului

12.09.2016
Smartphone-ul, transformat în scanner pentru diagnosticarea glaucomului

Folosit deja pentru generarea de electrocardiograme ajutând diagnosticarea bolilor de inimă, banalul smartphone ar putea servi în curând şi la diagnosticarea problemelor de vedere.

Potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea din Cambridge, noua gamă de accesorii folosite pentru vizualizarea de conţinut VR deschide opţiuni pentru monitorizarea stării de sănătate a ochilor, permiţând diagnosticarea timpurie a cazurilor de glaucom. Chiar dacă nu ţine loc unui consult medical de specialitate, smartphone-ul folosit împreună cu o aplicaţie dedicată şi un accesoriu cum este Samsung Gear VR poate fi transformat într-un mijloc de auto-diagnoză a deficienţelor de vedere.

Cu telefonul mobil instalat în accesoriul VR, o aplicaţie de mobil redă tipare de lumină acoperind mai multe unghiuri de vizibilitate. O telecomandă Bluetooth permite utilizatorului să confirme observarea luminilor afişate, la finalul testului cu o durată nu mai mare de 5 minute aplicaţia returnând un rezumat al analizei făcute, într-o formă uşor de interpretat şi cu informaţii care pot fi utile inclusiv medicului oftalmolog.

Aflate încă la fază de testare, aplicaţia de mobil va putea fi achiziţionată la preţul de 26.53 dolari împreună cu o cască VR personalizată, oferind o metodă eficientă şi puţin costisitoare pentru diagnosticarea cazurilor de glaucom, de folosit mai ales în regiunile izolate, fără acces facil la personal medical calificat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video