Snapchat introduce noi setări parentale pentru restricționarea sugestiilor de prietenie

19.01.2022
Snapchat introduce noi setări parentale pentru restricționarea sugestiilor de prietenie

La fel ca alte platforme de socializare frecventate și de copii, Snapchat este teren prielnic pentru prădătorii sexuali și vânzătorii de substanțe interzise, existând foarte puține obstacole între aceștia și potențialele victime.

Reacționând într-un târziu la criticile și acuzațiile primite deja de mulți ani, administratorii Snaphat anunță introducerea unui nou sistem de control parental, care permite restrângerea sugestiilor de contacte afișate utilizatorilor cu vârste între 13 și 17 ani. Concret, este vorba despre algoritmii automați ai platformei de socializare, care nu de puține ori acționau în favoarea pedofililor și prădătorii sexuali care își caută victime pe Snapchat, afișând sugestii de conectare cu conturile acestora, pornind de la faptul că respectiva persoană are deja multe alte conexiuni cu tineri de vârstă și interese apropiate.

Vestea proastă este că noile setări parentale au cel mai probabil doar un efect minim, în sensul de a rupe șirul nesfârșit de conexiuni realizate din aproape-în-aproape de algoritmii Snapchat, fără a împiedica însă persoanele respective să-și contacteze potențialele victime în mod direct, fie prin mesaje chat sau cereri de adăugare în lista de prieteni, dacă reușesc totuși să le descopere pe platformă.

Un alt neajuns este că noile funcții pentru control parental sunt pur opționale și ar trebui activate mai întâi de un aparținător (ex. părinte cu drepturi administrative asupra conturilor Snapchat înregistrate pe numele copiilor cu vârstă mai mică de 17 ani).

În schimb, pericolele la care sunt expuși copii și adolescenții receptivi la cereri de prietenie pe Snapchat sunt dintre cele mai mari, existând deja numeroase cazuri în care tinerii abordați mai întâi pe Snapchat au fost atrași în rândul consumatorilor de substanțe interzise.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult